15.9 C
București
luni, 27 septembrie 2021 - 3:05

Fostul senator interlop Cătălin Voicu vrea bani de la statul român

spot_img

Voicu a dat în judecată România la CEDO

Catalin_Voicu_SZ

Fostul senator PSD Cătălin Voicu a dat în judecată România la CEDO pentru ancheta și procesul în urma căruia a fost condamnat la închisoare pentru corupție.

Voicu reclamă condiţiile din timpul arestului preventiv (supraaglomerarea şi lipsa unei igiene elementare) şi transportarea sa de la locul de detenţie la biroul procurorului (într-o dubă neîncălzită şi neiluminată), cât şi expunerea în cătuşe în faţa opiniei publice şi a presei în timp ce era adus la instanţă. De asemenea, fostul senator pretinde că instanţele au refuzat să ia în considerare alte măsuri preventive mai puţin restrictive decât arestul preventiv, dar și faptul că autorităţile au dat mass-media pasaje din dosarul de urmărire penală-în special transcrieri ale convorbirilor obţinute prin interceptarea telefoanelor.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului va judeca, marţi 10 iunie 2014, cauza Voicu împotriva României.

Fostul senatorul Catalin Voicu a fost condamnat definitiv la 7 ani de închisoare pentru trafic de influenţă. Decizia a fost pronunţată la 22 aprilie 2013 de un Complet de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie condus de Livia Stanciu.

Andrei Tudor