3 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 3:04
No menu items!

Fostul senator interlop Cătălin Voicu, pus sub acuzare de DNA într-un nou dosar UPDATE. FOTO EXCLUSIV

spot_img

Aflat în Penitenciarul Jilava, unde execută o pedeapsă de 7 ani de închisoare pentru corupție, Cătălin Voicu a fost adus, miercuri dimineață, la sediul DNA

Catalin Voicu_SZ 2

  • UPDATE

Fostul senator PSD Cătălin Voicu – condamnat la 7 ani de închisoare pentru corupțiea fost pus, miercuri, sub acuzare de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) într-un nou dosar penal, pentru complicitate la abuz în serviciu.

Noua infracțiune imputată lui Voicu a fost comisă – arată reprezentanții DNA, într-un comunicat de presă – în perioada 2004 – 2005, când acesta era consilier prezidențial al lui Ion Iliescu.

În perioada 2004-2005, suspectul VOICU CĂTĂLIN, în calitate de consilier la Administraţia Prezidenţială şi ulterior deputat, a intervenit în mai multe rânduri pe lângă funcţionari din cadrul ELECTRICA S.A., ELECTRICA SERV S.A. și respectiv funcționari din cadrul Ministerului Economiei şi Comerţului, pentru ca o firmă să fie favorizată în relaţia cu aceste societăți comerciale, dar și cu SISE Moldova şi respectiv SISE Muntenia Nord, în cadrul unor proceduri de achiziţie publică cu privire la produse / materiale de protecţie a muncii.

Concret, suspectul a solicitat acestora acordarea de contracte firmei respective, pentru livrarea de produse din domeniul protecţiei muncii, în condiţiile în care societăţile beneficiare aveau astfel de produse pe stoc, peste necesar şi la preţuri supraevaluate, achiziționate de la acelaşi furnizor.

Aceste “intervenţii” au vizat, pe lângă încheierea contractelor, şi efectuarea cu prioritate a plăţilor către firma respectivă.

Ca urmare a acestor “intervenții” a fost produs un prejudiciu total de 61.802.997.320 lei, din care:

– 52.848.928.279 lei, echivalent cu 1.391.339 euro, reprezentând diferenţa de preţ între valoarea de cumpărare şi valoarea de revânzare practicată de firma respectivă în relaţia cu SC Servicii Energetice Moldova SA (succesor în drepturi şi obligaţii al Electrica SA, respectiv Electrica Serv SA);

– 8.954.069.041 lei (895.406,90 RON) echivalent cu 252.796 euro, reprezentând diferenţa de preţ între valoarea de cumpărare şi valoarea de revânzare practicate de firma respectivă în relaţia cu SC Electrica Serv SA – SISE Muntenia Nord.

Direcția Națională Anticorupție
comunicat de presă

Catalin Voicu_SZ 1

Cătălin Voicu a fost adus miercuri dimineața de la Penitenciarul Jilava la sediul DNA pentru a i se aduce la cunoștință învinurile în acest nou dosar.

Fostul senator PSD Cătălin Voicu – condamnat la 7 ani de închisoare pentru corupție – a fost adus, miercuri dimineață, la Direcția Națională Anticorupție (DNA), pentru a fi audiat de procurori.

Cătălin Voicu a fost adus, sub escortă, de la Penitenciarul Jilava, unde-și execută pedeapsa la care a fost condamnat pe 22 aprilie 2013 de un Complet de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie condus de Livia Stanciu.

S.Z.