Fostul senator Cătălin Voicu, 7 ani de închisoare, dar nu va face detenție

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti l-au condamnat pe fostul senator Cătălin Voicu la 7 ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de intervenţii la conducerea Electrica şi Electrica Serv pentru ca o firmă să primească preferenţial contracte. Decizia este definitivă.

Cătălin Voicu nu va reveni în detenție pentru că judecătorii au dispus menținerea eliberării condiționate.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis să menţină decizia Tribunalului Bucureşti, care, în 17 februarie 2017, l-a condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul în care este acuzat de intervenţii la conducerea Electrica şi Electrica Serv pentru ca o firmă să primească preferenţial contracte. Pedepsa a fost contopită cu o alta, rezultând 7 ani.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Cătălin Voicu în noiembrie 2014, la data faptelor consilier în cadrul Administraţiei Prezidenţiale – Departamentul Securităţii Naţionale şi ulterior parlamentar, pentru complicitate la abuz în serviciu.Voicu este acuzat că, în perioada 2004-2005, folosindu-se de calitatea de consilier la Administraţia Prezidenţială şi ulterior deputat, ar fi intervenit pe lângă funcţionari din Electrica SA şi Electrica Serv SA, pentru ca firma Tech Safety SA să fie favorizată în relaţia cu cele două societăţi energetice, precum şi cu SISE Moldova – SC Servicii Energetice Moldova SA.

Andrei Tudor

NICIUN COMENTARIU