13.8 C
București
duminică, 9 mai 2021 - 23:00

Fostul șef al Poliției Centrul Vechi își acuză superiorii de infracțiuni cu documente secrete

Cristian Ghica, fostul șef al Poliției Centrul Vechi din Capitală, își acuză superiorii, într-o postare pe Facebook, că ar mușamaliza un scandal în care unul dintre superiorii săi, împuternicitul la conducerea Poliției Sectorului 3, comisar șef Gabriel Șchiopu Gabriel, ar fi falsificat un document pentru că îl pierduse pe cel original, care era clasificat ca “secret”.

“Un ofițer cu funcție de conducere pierde un document clasificat.

Atenție: un document secret!

Când se face inventarierea, constată că nu îl mai are, motiv pentru care dispune sa fie printat din nou, îl contraface semnând cu data primului document (deși asta se întâmpla după câteva luni), dispune ștampilarea și înregistrarea cu numărul primului document și îl prezintă comisiei de inventariere ca fiind cel original. Bineînțeles, la fel ca obligația de a respecta legea, la fel ca bunul-simt, este abolită și bruma de inteligență, respectivul fiind în concediu la data când a fost înregistrat originalul documentului secret, semnătura fiind la acel moment a altcuiva”, scrie Cristian Ghica.
 
Fostul șef mai precizează că între timp, se găsește originalul, documentul “care nu exista, conform raportului unui ofițer de poliție, împuternicit la comanda celei mai mari subunități din DGPMB, om pus să vegheze ca legea sa fie respectată, se află acum lângă cel contrafăcut”. 
 
În finalul postării, Ghica face apel la ministrul de Interne să se facă verificări.
 
“Mai mult ca sigur nu o să faceți nimic și o să îl păstrați fix acolo unde este (…) Domnule Ministru, faceți ceva, pentru că avem împuterniciți la comanda unor unități de Poliție niste oameni care au mai multe dosare decât cei pe care ii cercetăm noi, adevărații polițiști”, a mai scris Cristian Ghica.
 
Cristian Ghica a fost schimbat din funcția de șef al Poliției Centrul Vechi în octombrie 2020 și mutat ca adjunct la Secția 7 Poliție, la propunerea șefului de sector pe care îl acuză acum, și cu aprobarea conducerii Poliției Capitalei.