25 C
București
luni, 4 iulie 2022 - 2:20
No menu items!

Fostul şef al FRF, Mircea Sandu, şi soţia sa au fost achitaţi în dosarul DNA de luare de mită, pe motiv că fapta nu există

spot_img

Mircea Sandu, fostul preşedinte al Federatiei Române de Fotbal, şi soţia acestuia, Elisabeta Sandu, au fost achitaţi, astăzi, în primă instanţă de Curtea de Apel Bucureşti, pe motiv că fapta nu există. Cei doi au fost trimişi în judecată de DNA pentru luare de mită şi complicitate la luare de mită, în iunie 2019.

Procurorii au susținut în rechizitoriu că „la data de 2 octombrie 2009, în calitate de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, beneficiind de ajutorul soţiei sale Sandu Elisabeta, a primit cu titlu de mită, suma de 724.000 lei, de la două persoane fizice, una fiind reprezentanta unei societăţi de avocatură.”

Banii respectivi ar fi fost primiţi de Sandu pentru ca FRF să încheie două contracte de asistenţă juridică, aspect materializat la data de 20 octombrie 2009.

„În baza acestor contracte, în cursul anului 2011, societatea de avocatură a obţinut de la Federaţia Română de Fotbal suma de 11.705.626 lei”, conform DNA.