6.5 C
București
luni, 26 februarie 2024 - 10:08
No menu items!

Fostul șef al DIICOT Olt a rezistat doar câteva ore în PNL: „Fac parte din deciziile unui om care în viață le iei și apoi consideri că poate trebuie să reflectezi mai mult”

spot_img

Pensionat la începutul lunii noiembrie 2022 din magistratură, fostul şef al DIICOT Olt, procurorul Alexandru Dragomir, s-a înscris, marți, în PNL Olt, filială condusă interimar de Gigel Sorinel Știrbu. Dragomir a rezistat, însă, în tabăra urmașilor Brătienilor doar câteva ore. Miercuri seară, și-a anunțat retragerea. 

Marți seară, PNL Olt a anunat înscrierea în partid a fostului șef anti-mafia. Liberalii au postat pe pagina de Facebook şi o fotografie relevantă cu Alexandru Dragomir şi Gigel Sorinel Ştirbu. 

„Începând de astăzi, domnul Dragomir Alexandru, fostul Procuror-Șef al DIICOT pe Județul Olt, a ales să se alăture echipei liberale, împărtășind crezul că împreună suntem mai puternici în lupta pentru salvarea județului din ghearele celor care îl conduc de 34 de ani!”, anunța PNL Olt pe Facebook. 

Contactat miercuri de jurnaliști, fostul șef al DIICOT a anunțat, însă, că și-a revizuit decizia. 

„Vă aduc la cunoştinţă că am revenit asupra acelei decizii cumva neaprofundate. Am adus şi la cunoştinţa partidului şi sunt în măsură să vă comunic că nu sunt înregimentat politic şi că am adus la cunoştinţă retragerea acelei adeziuni. Aşa că nu mai e de actualitate. A fost o decizie personală şi în sensul luării şi al renunţării. Nu consider că trebuie să mă implic în a desfăşura o astfel de activitate”, a declarat Alexandru Dragomir.

El a precizat și că le-a transmis liberalilor să retragă de pe Facebook fotografia în care apare cu Gigel Sorinel Ştirbu. „Le-am transmis să retragă acea fotografie de care am fost conştient că se realizează, dar nu am fost consultat şi la postarea ei. Le-am comunicat acest aspect”, a mai spus fostul procuror.

Liberalii s-au conformat solicitării lui Dragomir și au șters postarea cu tot cu fotografie. Gigel Sorinel Știrbu a uitat, însă, să șteargă și de pe contul lui de Facebook postarea prin care distribuia anunțul oficial al PNL Olt. 

Contactat telefonic, Gigel Sorinel Știrbu a declarat pentru Sursa Zilei că fostul șef al DIICOT s-a înscris din proprie inițiativă în PNL și nu are o explicație pentru decizia acestuia de a se retrage la mai puțin de 24 de ore distanță. 

„Ne-a transmis scris că rămâne fidel principiilor și valorilor liberale, dar crede că în acest moment nu este pregătit să intre în lupta politică”, a declarat Gigel Știrbu. 

Întrebat dacă i-a propus procurorului Alexandru Dragomir să candideze pentru un post anume, șeful interimar al PNL Olt a negat vehement: „Nu, nu, nu, nu. Dumnealui a venit, s-a înscris în PNL, a semnat adeziunea, am făcut o fotografie și asta a fost tot. Iar a doua zi, ne-a transmis ce ați văzut și dumneavoastră în presă. (…)Am făcut o fotografie de comun acord, nu a existat o anumită obligativitate din partea cuiva, am făcut fotografia, i-am și spus că vom face anunțul. Dar acum, ce să vă spun? Fiecare cum crede de cuviință își organizează viața și activitatea.”

„Nu am ce să comentez. Eu respect deciziile fiecărui membru PNL sau pe ale fiecărui om care nu mai rămâne membru PNL. Este o decizie personală, o respect. Ca atare, am luat act de decizia domniei sale, astă seară trebuia să validăm adeziunea, nu i-o vom valida, am șters fotografia. Dar, este și pentru noi o necunoscută, pentru că domnia sa a venit și s-a înscris în PNL fără să existe o notă de obligativitate din partea cuiva sau să-l constrângă cineva să facă acest gest. (…)Politica se face în mod voluntar, cine dorește se implică, cine nu dorește nu se implică, și cu asta, basta”, a conchis Gigel Știrbu. 

Procurorul Dragomir vrea o viață normală

„E o decizie personală, atât într-un sens, cât și în altul. E ceva care mă privește personal, am considerat că nu e o decizie aprofundată și nu am ce să comentez mai mult. (…)O decizie personală, absolut așa. Mă privește doar pe mine și nu intersectează cu nimeni altcineva. 

(Deciziile luate – n.r.) fac parte din deciziile unui om care în viață le iei și apoi consideri că poate trebuie să reflectezi mai mult și că nu ți se potrivește ceva la un anumit moment„, a precizat fostul șef DIICOT Olt, vizibil emoționat.

„(…)Nu am ce detalii să ofer, din moment ce am decis doar personal. Așa cum am decis să mă înscriu, așa am decis și să mă retrag. Iar mie îmi place să duc o viață onestă și discretă. Normală, aș adăuga. Consider că vreau să duc o viață liniștită și normală și …așa cum cei mai mulți dintre noi dorim să ducem”, a adăugat Alexandru Dragomir.

Raluca Dan