-0.9 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 1:45
No menu items!

Fostul şef al CNADNR, Narcis Neaga, sub control judiciar la DNA pentru Sibiu-Orăştie

spot_img

Fostul director al CNADNR, Narcis Neaga, a fost plasat de DNA sub control judiciar pe cauţiune pe o durată de 60 de zile, în dosarul autostrăzii Sibiu-Orăştie.

Cauţiunea stabilită de procurori se ridică la 300.000 de lei, sumă pe care fostul şef al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale trebuie să o achite în 10 zile, iar dacă nu are această sumă, Neaga va fi cercetat în arest preventiv.

Narcis Neaga este unul dintre inculpaţii din dosarul autostrăzii Sibiu-Orăștie, alături de constructorul autostrăzii, dar şi de firmele care au supervizat lucrările. În plus, 12 actuali şi foşti angajaţi ai CNADNR, în frunte cu Narcis Neaga şi Daniela Drăghia, director general încă din mandatul Ancăi Boagiu la ministerul Transporturilor.

Ancheta a pornit de la sesizarea Corpului de Control al MT, care a început verificările după ce un tronson al autostrăzii s-a surpat, la scurt timp după ce abia fusese  inaugurat, la finele anului trecut, înainte de campania pentru alegerile prezidenţiale. În luna septembrie, drumul a fost închis circulaţiei şi demolat pe 200 de metri, din cauza apei găsite la opt-zece metri sub asfalt. Lucrările vor fi finalizate vara viitoare.

Naric Neaga a spus, la vremea respectivă, că de vinăe ste doar constructorul italian, care nu ar fi săpat suficient pentru fundaţie, nu ar fi pus stratul de piatră spartă de care era nevoie şi nici nu ar fi realizat corect drenajele pentru apă. CNADNR a depus şi o plângere penală împotriva Impregilo, în urmă cu o lună, sesizare care a ajuns tot la DNA, în acelaşi dosar.