22.7 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 14:04
No menu items!

Fostul secretar general al Guvernului, Daniela Andreescu, audiată la DNA

spot_img


Fostul secretar general al Guvernului, Daniela Andreescu, a fost audiată, marți, la Direcția Națională Anticorupție, într-un dosar privind fraude imobiliare cu imobile ale RAPPS, instituție aflată în subordinea Secretariatului General al Guvernului. Alături de ea, în fața procurorilor a fost prezent și Doru Giugula, fost consilier general la Primăria Capitalei.

La începutul anului trecut, consilierul Giugula a reprezentat-o în calitate de avocat pe Daniela Andreescu în procesul intentat de aceasta premierului Emil Boc, pentru desfacerea contractului de muncă. Se pare că și acum, Giugula a fost prezent ca avocat. Cei doi s-au cunoscut prin intermediul soţului Danielei Andreescu, Aurel Teodorescu. Relaţia cu acesta datează de pe vremea când cei doi erau cursanţi ai Şcolii de la Băneasa.

Daniela Andreescu a pierdut definitiv, la instanţa supremă, procesul în care a contestat raportul Agenţiei Naţionale de Integritate privind conflictul de interese, cererea de anulare a actului administrativ fiind respinsă de judecători.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, pe 18 aprilie, recursul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) formulat împotriva deciziei din 25 mai 2012 a Curţii de Apel Bucureşti, care dispusese anularea raportului de evaluare privind conflictul de interese.

Andrei Tudor

Foto Liviu Untaru