12.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 14:25

Fostul secretar de stat din Ministerul Justiției, Ovidiu Puțura, judecat pentru corupție

spot_img

Fostul judecător şi secretar de stat în Ministerul Justiţiei Ovidiu Puţura a fost trimis în judecată pentru dare de mită şi trafic de influenţă

Putura_Ovidiu

Ovidiu Puțura este acuzat că a primit vacanțe și bunuri de la un om de afaceri, dar a și promis foloase necuvenite unei judecătoare, pentru o decizie favorabilă într-un dosar al soţiei sale.

DNA a stabilit că în cursul lunii noiembrie 2014, Puţura i-a promis judecătoarei Corina Iacob, de la Tribunalul Bistriţa – Secţia civilă, că, din funcţia de secretar de stat pe care o va exercita în perioada următoare în Ministerul de Justiţie, sau printr-un funcţionar de legătură ce îi poate influenţa pe membrii comisiilor de examinare de la nivelul Camerelor Notarilor Publici, îl va ajuta pe fiul judecătoarei să promoveze examenul pentru notari stagiari din anul 2015.

În schimbul intervenţiei promise, Puţura i-a solicitat lui Iacob să pronunţe o hotărâre favorabilă într-un dosar în care soţia sa era reclamant recurent.

Puţura mai este acuzat că, în perioada 2013 – 2014, i-au fost plătite sejururi la mare, la hoteluri de lux, la vânătoare sau a primit cadou un costum de vânătoare. Totul, în schimbul intervenției la judecători, într-un dosar în care afaceristul care a decontat cheltuielile avea calitatea de inculpat. Ovidiu Puţura este în arest preventiv și are bunurile sechestrate.

Procurorii anticorupţie au dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor faţă de magistratul Corina Iacob, pentru luare de mită.

M.N.