8.6 C
București
duminică, 18 aprilie 2021 - 20:16

Fostul secretar de Stat Colin Powell neagă o relaţie extraconjugală cu Corina Creţu după ce un hacker a publicat e-mailuri personale

Fostul secretar de Stat Colin Powell neagă o relaţie extraconjugală cu Corina Creţu după ce un hacker a publicat e-mailuri personale

Fostul secretar de stat american Colin Powell neagă că a avut o relaţie extraconjugală cu europarlamentarul român Corina Creţu, după ce un hacker anonim a ameninţat că va publica emailuri personale, informează joi Fox News şi site-ul The Smoking Gun.

Powell, 76 de ani, a întâlnit-o prima dată pe Corina Creţu pe vremea când ea era consilier al preşedintelui României Ion Iliescu, iar el era şef al diplomaţiei în administraţia lui George W. Bush, potrivit TheSmokingGun.com.

CITEȘTE ȘI
Românce care au sucit minţile unor politicieni străini

Powell a declară într-un comunicat transmis TheSmokingGun.com: „După ce am plecat de la Departamentul de Stat în ianuarie 2005, am rămas în contact prin email. I-am dat frecvent sfaturi cu privire la perspectivele ei de a găsi o poziţie la ONU sau în altă organizaţie internaţională”, completând că „de-a lungul timpului, mailurile au căpătat un caracter foarte personal, dar nu au avut ca rezultat o relaţie. Aceste tipuri de emailuri s-au terminat în urmă cu câţiva ani”.

”În ultimii opt ani, am văzut-o pe dna Creţu o dată sau de două ori când ea a venit din Europa să participe la conferinţe de grup la Washington. Nu am mai văzut-o de câţiva ani, dar am rămas prieteni şi suntem în contact”, a mai explicat el, recunoscând totodată că  a sfătuit-o pe Corina Creţu să-şi şteargă aceste mesaje.

”În lumina a ceea ce se întamplă, pare evident că a trebuit să îi cer dnei Creţu să îşi şteargă emailurile”, a scris Powell, știind că este urmărit de hackerul cunoscut sub pseudonimul „Guccifer”, care a mai spart conturile online ale unor oficiali ai administraţiilor Clinton, Bush şi Obama, ale unor foşti agenţi FBI, contractori de apărare, membri şi prieteni ai familiei Bush, precum şi ale unor diferite personalităţi publice, inclusiv jurnalistul Carl Bernstein, autoarea Candace Bushnell şi miliardarul John Doerr, subliniază TSG.

C.I.