32.8 C
București
duminică, 7 august 2022 - 18:44
No menu items!

Fostul procuror Negulescu, plasat sub control judiciar, după o noapte în arest

spot_img

Mircea Negulescu a plecat acasă, după ce i-a expirat ordonanța de reținere, înainte de a fi pronunțată decizia magistraților de a-l plasa sub control judiciar. El a petrecut 24 de ore în arestul Poliției Capitalei, după ce procurorul Adina Florea (SIIJ) a cerut arestarea sa preventivă în virtutea unor noi probe apărute în dosarul în care Negulescu este pus sub acuzare pentru represiune nedreaptă.

Mircea Negulescu a fost plasat sub control judiciar de către judecătorul Hermina Iancu de la Înalta Curte de Casație și Justiție, cea care l-a achitat pe Adrian Năstase în dosarul Zambaccian pentru luare de mită, însă argumentele pentru care magistratul a instituit o măsură preventivă mai blândă vor fi clare doar în motivarea deciziei ce poate fi atacată de SIIJ.

Conform deiciziei judecătorului, Mircea Negulescu trebuie să se prezinte periodic la Poliţia Ploieşti şi nu are voie să comunice sau să ia legătura, direct sau indirect, cu persoanele vătămate Sebastian Ghiţă, Victor Ponta, Chirilă Sorin Adrian şi Iordăchescu Ionuţ Alexandru şi nici cu martorii Stroe Cecilia Cristina, Bănică Monica Gabriela, Vlad Cosma, Păvăleanu Marcel Cristian şi Bizniche Gheorghe.

Măsura reținerii a fost luată, miercuri, în legătură cu dosarul Tony Blair, în care Mircea Negulescu este acuzat că a fabricat probe și în care a fost pus sub învinuire și fostul premier, actual lider al Pro România, Victor Ponta.

Victor Ponta a fost acuzat de procurorii anticorupţie că a aranjat vizita lui Tony Blair în România pentru a câştiga capital de imagine în campania electorală din 2012. Apariţia fostului premier britanic ar fi plătit-o Sebastian Ghiţă, care ar fi dat 220 de mii de euro şi ar fi primit, în schimb, un loc pe listele PSD pentru Parlament.