10.1 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 6:08

Fostul procuror general Tiberiu Nițu, urmărit penal de DNA

spot_img

Fostul procuror general al României Tiberiu Nițu este urmărit penal de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru complicitate la abuz în serviciu în dosarul privind folosirea coloanelor oficiale,  la o săptămână după ce şi-a dat demisia din funcţie.

Fostul procuror general a stat aproape o jumătate de oră la DNA unde a luat la cunoştiinţă acuzaţia de complicitate la abuz în serviciu, conform unor surse judiciare.

El a declarat că nu a solicitat şi nu a avut niciodată coloană oficială, ci doar nivelul de protecţie care i se asigură oricărui demnitar în funcţie de responsabilităţile sale.

Iniţial, la venire, Tiberiu Niţu a refuzat să precizeze în ce calitate a fost citat la sediul DNA, dar a anunţat că va da aceste informaţii după ce va ieşi de la audieri.

Tiberiu Niţu, procurorul general al României, şi-a depus marţi demisia argumentând că este un gest de reponsabilitate şi onoare în condiţiile în care numele său “este asociat în mod artificial cu o situaţie de natură să aibă consecinţe asupra imaginii instituţiei”.