10.6 C
București
miercuri, 12 mai 2021 - 5:23

Fostul Principe Nicolae: Regele Mihai mi-a făcut un bine

Nicolae Mihai Medforth Mills, nepotul Regelui Mihai, căruia i-a fost retras titlul de principe al României, spune că poziția în Casa Regală i-a impus un mod de viață dificil de acceptat

Principele-Nicolae-expeditie-pe-Transfagarasan-26-iulie-2015-3

Duminică, 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai I, bunicul meu, a luat decizia de a-mi retrage titlul de Principe al României şi locul în Linia de Succesiune la Coroana României. Această decizie, pe care mi-o asum, vine în urma unei perioade în care am reflectat la viitorul ţării şi Casei noastre, precum şi la rolul pe care eu îl pot avea în propăşirea lor. Poziţia de Principe al României şi prezenţa în Linia de Succesiune la Coroana României impun un mod de a-mi conduce viaţa pe care găsesc dificil să îl accept. De aceea, cu multă durere în suflet, consider că decizia Majestăţii Sale Regelui este binevenită pentru mine. Voi căuta, în viitor, să-mi servesc idealurile şi principiile în alt mod.

comunicat Nicolae Mihai Medforth Mills

În aceeași precizare, fostul Principe Nicolae le mulțumește celor care l-au ajutat și au avut încredere în acțiunile sale dedicate propășirii României. El spune că va continua să se dedice activităților caritabile și de tineret, despre care a învățat mai multe lucruri cât timp a stat în România. Nu în ultimul rând, Nicolae mulțumește familiei, pentru “înțelegerea” cu care l-a înconjurat și se roagă ca la Dumnezeu să ocrotească și în viitor “naţiunea şi Coroana Română.”