10.9 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 15:45
No menu items!

Fostul primar din Caracal Gheorghe Anghel şi mai mulţi funcţionari, săltați de DIICOT

spot_img

diicot

Aproximativ 40 de persoane suspectate de evaziune fiscală au fost ridicate de procurorii DIICOT, miercuri, în urma unor percheziţii. Surse judiciare citate de Mediafax au precizat că printre cei duşi la audieri se află şi fostul primar din Caracal Gheorghe Anghel şi mai mulţi funcţionari din Primăria Caracal (Olt).

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Olt, Claudia Radu, a precizat că, miercuri dimineață, au avut loc opt percheziţii în Caracal şi Drăgăneşti, iar în urma acestora au fost ridicate şi duse la audieri la sediul DIICOT – Slatina aproximativ 40 de persoane.

“Persoanele ridicate sunt suspectate de constituirea unui grup infracţional organizat şi se pare că în trecut ar fi săvârşit infracţiuni de evaziune fiscală şi înşelăciune”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Olt.

Surse judiciare au precizat că printre persoanele suspectate în acest dosar se află şi fostul primar din Caracal Gheorghe Anghel, care a fost ridicat de anchetatori şi dus la audieri.

De asemenea, în acest dosar ar fi vizaţi mai mulţi funcţionari din Primăria Caracal care ar fi implicaţi, alături de fostul edil, în infracţiuni de evaziune fiscală prin care statul ar fi fost prejudiciat cu peste un milion de euro, afirmă sursele citate.

Gheorghe Anghel are 66 de ani şi a fost primar în Caracal timp de 21 de ani. Astfel, Anghel a fost primar în perioada 1984-1989, iar apoi a fost ales din nou în 1996. De atunci, el a câştigat toate alegerile, până în anul 2012. Gheorghe Anghel a fost membru PSD până la sfârşitul anului 2011, când a trecut la UNPR.