3.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 2:18
No menu items!

Fostul primar al Craiovei Antonie Solomon, condamnat la trei ani de închisoare cu executare

spot_img

Fostul primar al Craiovei Antonie Solomon a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul de corupţie. Decizia a fost luată joi de magistrații Curții Supreme, aceeaşi pedeapsă fiind dispusă în cazul omului de afaceri Cornel Penescu.

Conform hotărârii instanţei, Solomon, în prezent senator PPDD, a fost condamnat la trei ani de închisoare şi trei ani de interzicere a unor drepturi, pentru luare de mită. În plus, Curtea Supremă a dispus condamnarea fostului primar la un an de închisoare pentru fals intelectual. Antonie Solomon urmează să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv trei ani de închisoare şi trei ani de interzicere a unor drepturi.

Tot în cazul lui Solomon, instanţa a dispus confiscarea sumei de 50.000 de euro, reprezentând suma luată de acesta drept mită. Cornel Penescu a primit tot trei ani de închisoare cu executare, pentru dare de mită. Dragoș George Stancu a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, pentru dare de mită. Instanţa a stabilit în cazul acestuia un termen de încercare de trei ani şi şase luni. Gheorghiţă Pieca a primit o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, cu un termen de încercare de trei ani.

Magistrații au mai dispus menţinerea sechestrului pentru suma de 50.000 de euro ridicată de procurori din locuința lui Antonie Solomon, în cazul celorlalţi inculpaţi fiind ridicată măsura asiguratorie asupra bunurilor mobile şi imobile.

Curtea mai hotărât anularea înscrisurilor falsificate, respectiv a autorizaţiei de construire nr. 303/16.03.2006 şi a procesului verbal de recepţie parţială datat 27.03.2006 întocmit de Gheorghiță Pieca.

Decizia de joi nu este definitivă, ea putând fi atacată la Completul de cinci judecători al Curții Supreme.

Antonie Solomon este acuzat că ar fi primit 50.000 de euro mită de la Cornel Penescu, acţionar majoritar al firmei PIC din Piteşti, pentru a-i facilita acestuia diverse servicii în Craiova.

Andrei Tudor