17.5 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 4:32
No menu items!

Fostul primar al Buzăului, trimis în judecată. Ar fi finanțat ilegal din bugetul local două cluburi sportive

spot_img

Procurorii DNA l-au trimis joi în judecată pe fostul primar al Buzăului, acuzat de abuz în serviciu. Constantin Boșcodeală ar fi finanțat ilegal din bugetul local două cluburi sportive locale.

Potrivit DNA, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Constantin Boșcodeală, la data faptelor primar al municipiului Buzău. Acesta este acuzat de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, cu producerea de consecințe deosebit de grave.

În perioada 2011 – 2013, Boșcodeală, în calitatea menționată mai sus, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de dispoziții ale legislației primare, în sensul că ar fi încheiat cu două cluburi sportive câte un contract de asociere și mai multe acte adiționale și, ulterior, ar fi dispus către acestea efectuarea de la bugetul local a unor plăți în valoare totală de 3.361.700 lei, în condițiile în care acele structuri sportive nu îndeplineau condițiile legale pentru obținerea finanțării.

„Prin demersurile arătate mai sus, inculpatul Boșcodeală a cauzat primăriei municipiului Buzău un prejudiciu în valoare totală de 3.361.700 lei, sumă ce constituie totodată un folos material necuvenit pentru cele două cluburi sportive”, arată DNA.

Primăria municipiului Buzău a comunicat că se constituie parte civilă în cauză.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Buzău cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în acest caz.

DNA mai precizează că, anterior, fostul primar Boșcodeală a fost trimis în judecată de către procurorii anticorupție pentru săvârșirea unor infracțiuni de abuz în serviciu.

                                                                                                            Adina Silav