20 C
București
vineri, 27 mai 2022 - 3:48
No menu items!

Fostul prefect de Galaţi a obţinut în instanţă suspendarea hotărârii de Guvern prin care a fost eliberat din funcţie

spot_img

Fostul prefect USR al judeţului Galaţi, Gabriel-Aurelian Panaitescu, a obţinut în instanţă suspendarea hotărârii de Guvern prin care a fost revocat din funcţie, în luna septembrie a anului trecut. Decizia Curţii de Apel Galaţi poate fi contestată cu recurs.

Gabriel Aurelian Panaitescu a contestat hotărârea de Guvern prin care a fost demis introducând, pe 21 octombrie, acţiune în instanţă, la secţia contencios administrativ a Tribunalului Galaţi.

În 9 noiembrie, Tribunalul Galaţi a declinat cauza către Curtea de Apel Galaţi.

Luni, magistraţii acestei instanţe au admis cererea în dosarul în care pârâţi sunt Guvernul României, Secretariatul General al Guvernului şi Ministerul Afacerilor Interne.

„Respinge excepţiile invocate ca nefondate. Admite acţiunea. Dispune suspendarea executării HG nr. 937/09.09.2021 publicată în M.Of.nr. 864/09.09.2021, până la soluţionarea litigiului în fond. Obligă pârâţii în solidar la plata cheltuielilor de judecată către reclamant în cuantum de 3050 lei. Cu recurs. pronunţată azi 17.01.2022, soluţia urmând a fi pusă la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”, este soluţia publicată pe portalul instanţelor de judecată.

                                                                                                                  Adina Silav