10.9 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 19:59

Fostul prefect al Galațiului, Cătălin Emanoil Bocăneanu, judecat pentru abuz în serviciu

spot_img

DNA l-a trimis în judecată pe fostul prefect de Galați, Cătălin Emanoil Bocăneanu, alături de fostul președinte al FCM Dunărea Galați, în dosarul finanțării clubului

 bocaneanu galati

Procurorii susțin că în martie 2012, Auraș Brașoveanu, președintele FCM Dunărea Galați a deus dosarul de finanțare a clubului sportiv la Primăria Galați. Brașoveanu a contrafăcut adresa emisă de Administrația Finanțelor Publice, ștergând alineatele în care erau menționate datoriile clubului la bugetul de stat. Poliția de investigare a fraudelor de la Galați începuse deja o anchetă în acest sens, dar prefectul de atunci, Cătălin Emanoil Bocăneanu, deși știa de dosar, a acordat aviz cererii patronului clubului sportiv.

La data de 20.06.2012, dosarul respectiv a fost cerut de inculpatul Bocăneanu Emanoil – Cătălin, prin intermediul unui funcţionar al instituţiei pe care o conducea, de la I.P.J. Galaţi şi, la aceeaşi dată, a semnat o adresă către Primăria Municipiului Galaţi, prin care această instituţie era înştiinţată de acordarea avizului de legalitate. Astfel, inculpatul Bocăneanu Emanoil – Cătălin a determinat vărsarea, în conturile FCM Dunărea Galaţi, a sumei totale de 970.000 lei în perioada august – noiembrie 2012.

comunicat DNA

Pentru a şterge urmele faptelor, Bocăneanu a sustras din evidenţele Instituţiei Prefectului Judeţului Galaţi adresa emisă de instituţie către I.P.J. Galaţi şi adresa de răspuns emisă de I.P.J. Galaţi către Instituţia Prefectului Judeţului Galaţi, precum şi procesul – verbal având ca obiect predarea – primirea dosarului depus de FCM Dunărea Galaţi la Primăria municipiului Galaţi.

În vederea recuperării prejudiciului de 970.000 lei, procurorii DNA au instituit unui sechestru asigurător asupra bunurilor imobile (o casă de locuit şi un teren), dar şi mobile (un autoturism) aparţinând inculpatului Bocăneanu Emanoil – Cătălin în indiviziune cu alte persoane.

Dosarul se va judeca la Tribunalul Galaţi.