18.9 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 2:22
No menu items!

Fostul președinte pakistanez Pervez Musharraf, inculpat pentru înaltă trădare, a pledat nevinovat – UPDATE

spot_img

 Pervez Musharraf

UPDATE

Fostul președinte pakistanez Pervez Musharraf a pledat nevinovat luni la cinci capete de acuzare de trădare, pentru care riscă pedeapsa capitală, relatează Reuters și AFP.

Judecătorul Faisal Arab, care conduce comisia specială de trei judecători în acest caz, a respins cererea apărării pentru a-i acorda mai mult timp. Fostul președinte a pledat nevinovat la fiecare acuzație.

„Aș vrea să întreb unde este dreptate pentru mine în republica islamică Pakistan. Am dat totul acestei țări, nu i-am luat nimic”, „Prefer moartea, capitulării” a declarat președintele Musharraf.

 

Fostul lider pakistanez Pervez Musharraf a fost inculpat oficial, luni, pentru înaltă trădare de către un tribunal special din Islamabad, o premieră istorică pentru un fost şef al armatei în această ţară.

Musharraf, în vârstă de 70 de ani, a fost inculpat oficial pentru decizia sa de a impune starea de urgență și de a suspenda ordinea constituțională în 2007, acuzație care poate atrage după sine pedeapsa cu moartea, a informat presa pakistaneză, citată de EFE.

Într-o a doua înfățișare în fața tribunalului, Musharraf s-a declarat nevinovat și a cerut permisiunea să-și viziteze mama bolnavă, aflată în străinătate, solicitare respinsă de judecători, potrivit ziarului Express Tribune.

C.A.