3 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 3:02
No menu items!

Fostul președinte al CJ Cluj, Horea Uioreanu a ieșit din arest după 6 luni

spot_img

Curtea de Apel Cluj a dispus ca fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj Horea Uioreanu, arestat preventiv de la sfârşitul lunii mai pentru corupţie, să fie plasat în arest la domiciliu

Bene_Uioreanu_SZ

De la primul mandat de arestare emis pe numele său, Horea Uioreanu a fost încarcerat în Penitenciarul Gherla, Cluj.

Curtea de Apel Cluj a judecat, miercuri, contestaţia procurorilor la decizia Tribunalului Cluj de luni, care hotărâse, de asemenea, să înlocuiască arestul preventiv, în cazul lui Uioreanu, cu măsura arestului la domiciliu.

În arestul la domiciliu, Uioreanu are de respectat câteva condiţii, printre care interdicţia părăsirii casei fără permisiunea judecătorului şi interdicţia de a lua legătura cu martorii şi inculpaţii din dosarul de corupţie. El va avea însă acces la internet şi telefon.

Aceeaşi decizie este valabilă şi pentru omul de afaceri Vasile Pogăcean, arestat alături de Uioreanu, celălalt arestat în acelaşi dosar, Ioan Bene, fiind deja în arest la domiciliu, în baza unei decizii definitive de marţi a Curţii de Apel Cluj.

În 23 iunie, Horea Uioreanu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Cluj, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru trei infracţiuni de luare de mită, fals în înscrisuri şi complicitate la spălare de bani. El a fost acuzat de procurori că a beneficiat și de informații despre supravegherea lui operativă, de la un ofițer SRI și un polițist DNA Cluj.

Horea Uioreanu, Ioan Bene şi Vasile Pogăcean au fost arestaţi preventiv în 29 mai, iar ulterior Tribunalul Cluj le-a prelungit arestul preventiv.