21.3 C
București
luni, 22 iulie 2024 - 7:12
No menu items!

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy, INCULPAT pentru corupţie

spot_img

Sarkozy riscă, potrivit legislației franceze, până la zece ani de închisoare

Nicolas Sarkozy

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost inculpat în noaptea de marţi spre miercuri pentru corupţie activă şi trafic de influenţă, o măsură dispusă în contextul în care toată lumea se gândea la revenirea sa în politică.

Înainte de a-l audia pe fostul preşedinte, judecătorii de instrucţie i-au inculpat, marţi seara, pe avocatul său Thierry Herzog şi pe magistratul de rang înalt Gilbert Azibert.

Fostul preşedinte a sosit marţi dimineaţa, cu puţin înainte de ora locală 8.00 (9.00, ora României) la sediul Direcţiei Centrale a Poliţiei Judiciare (DCPJ), periferia de vest a Parisului, Neuilly-sur-Seine, fostul său fief în calitate de primar.

După aproximativ 15 ore de arest preventiv la sediul Biroului Anticorupţie (Oclciff) – o premieră pentru un fost şef de stat -, el a fost condus la Secţia Financiară a Tribunalului din Paris pentru a fi prezentat în faţa judecătorilor.

Aceştia l-au inculpat pentru tăinuirea încălcării secretului profesional, corupţie şi trafic de influenţă active, a precizat Parchetul într-un comunicat remis AFP. El nu este supus măsurii controlului judiciar.

Corupţia şi traficul de influenţă sunt – potrivit legislației franceze – infracţiuni pasibile de pedepse de până la zece ani de închisoare.

R.D.