7.2 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 7:39

Fostul preşedinte al ANOFM, Silviu Bian, condamnat la 6 ani închisoare pentru luare de mită

spot_img

Fostul preşedinte al ANOFM, Silviu Bian, condamnat la 6 ani închisoare pentru luare de mită
foto: old.qmagazine.ro

Fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM), Silviu Bian, a fost condamnat vineri de judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB) la 6 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată.

CAB a admis în parte apelul formulat de Silviu Bian împotriva sentinţei din 23 mai 2012, pronunţată de Tribunalul Bucureşti, reducând pedeapsa aplicată de la 9 la 6 ani închisoare.

Instanţa a menţinut celelalte dispoziţii ale sentinţei atacate.

De asemenea, a respins ca nefondate apelurile declarate de DNA şi a celorlalţi doi inculpaţi, Cristache Ristea şi Alexandra Maria Ţichindelean, care au rămas cu pedepsele de patru ani de închisoare, respectiv doi ani şi jumătate de închisoare.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

În 23 mai 2012, fostul preşedinte al ANOFM, Silviu Bian, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 9 ani de închisoare cu executare.

În acelaşi dosar, fostul director al Organismului Intermediar pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane din cadrul ANOFM (OIPOSDRU), Maria Ţichindelean, a primit doi ani şi jumătate de închisoare pentru luare de mită, iar directorul executiv al Centrului Naţional de Formare Profesională a Personalului Propriu Râşnov, Cristache Ristea, a fost condamnat la patru ani de închisoare.

În plus, instanţa i-a confiscat lui Silviu Bian sumele de 956.000 lei şi 22.000 euro, menţinând sechestrul pus de procurori pe bunurile acestuia.

Cei trei au fost trimişi în judecată de procurorii DNA în noiembrie 2011.

A.V.