2.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 12:29
No menu items!

Fostul partener al lui Dan Șova încasează 2 milioane de euro de la CNADNR

spot_img

Ratiu_Sova

Fostul partener al ministrului delegat pentru proiecte de infrastructură, Dan Șova, avocatul Adrian Rațiu, trebuie să încaseze de la CNADNR, structură în subordinea departamentului, nu mai puțin de 9 milioane de lei. Adrian Rațiu a fost partener cu Dan Șova în casa de avocatură Rațiu Șova și Asociații.

Casa de avocatură Raţiu&Raţiu (Adrian și Monica Rațiu) a prestat servicii juridice pentru CNADNR, în diverse contracte de studiu, documente și asistență.

Compania condusă de Narcis Neaga trebuie să plătească societății Rațiu&Rațiu 9 milioane de lei, în acest sens fiind depuse 20 de facturi în perioada martie-noiembrie 2013.

Numai în ultima lună, Rațiu&Rațiu a emis facturi în valoare de aproximativ 1 milion de euro pentru contractele de execuție și proiectare a autostrăzilor Medgidia-Constanța, varianta de ocolire a municipiului Constanța, Cernavodă-Medgidia și Lugoj-Deva.

În luna noiembrie, există un decont de aproape jumătate de milion de euro pentru aceeaşi firmă de avocatură, care a studiat documentele, a făcut analiza și redactarea raportului de analiză juridică privind pretențiile părților derivate din contractul de execuție al autostrăzii Deva Orăștie și Sibiu-Orăștie. Alte aproximativ 500.000 de euro sunt plătite de CNADNR societății Rațiu&Rațiu pentru diverse servicii de asistență juridică.

Alexandru Maghiar