14.9 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 0:04

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, arestat pentru 30 de zile

spot_img

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, reținut, miercuri dimineață, de procurorii DIICOT, în dosarul Black Cube, a fost arestat, seara, de judecătorii Tribunalului Bucureşti.

Magistrații bucureșteni au decis, miercuri seară, arestarea preventivă a fostului ofițer SRI Daniel Dragomir, în dosarul în care este acuzat că i-ar fi instigat pe cei trei israelieni să obţină informaţii despre procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Decizia Tribunalului București nu este definitivă, fiind contestată de avocații lui Daniel Dragomir.

Fostul ofițer SRI a fost reținut, miercuri, de procurorii DIICOT, în dosarul „Black Cube”, fiind acuzat de punerea la cale a „strategiei de denigrare a unor persoane pe care le considera responsabile pentru trimiterea sa în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie”.

Potrivit DIICOT, fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la transfer neautorizat de date informatice, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, instigare la fals informatic, în formă continuată, şi instigare la violarea secretului corespondenţei.

Dragomir este fost locotenent colonel al SRI, iar în perioada 2012-2013 era şeful grupării sectoare informativ-operative în Direcţia Generală de Prevenire şi Combatere Terorism din cadrul SRI. El a părăsit SRI în 2013. Acesta a fost trimis în judecată de DNA, alături de soţia sa, în ianuarie 2015 pentru trafic de influenţă şi spălare de bani.

Andrei Tudor