-3.6 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 9:44
No menu items!

Fostul ofițer SRI care îi dădea informații lui Horea Uioreanu își recunoaște integral faptele

spot_img

Fostul ofiţer SRI Elena Albu, mama ei şi subprefectul de Cluj au semnat, joi, acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, prin care aceştia admit integral probele şi recunosc că Horea Uioreanu a beneficiat de informaţii operative ale SRI.

Ioan Bene_Uioreanu_SZ

Surse judiciare au declarat joi, pentru mediafax, că la Direcţia Naţională Anticorupţie au fost aduşi fostul ofiţer SRI Elena Albu, mama acesteia, Silvia Bălaj, dar şi subprefectul judeţului Cluj, Mihnea-Remus Iuoraş. Toţi cei trei, inculpaţi în dosarul privind modul în care Albu a divulgat informaţii operative preşedintelui CJ Cluj Horea Uioreanu, semnează joi acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, ceea ce înseamnă că admit integral acuzaţiile aduse de procurorii anticorupţie şi nu contestă probele pe baza cărora au fost formulate acuzaţiile.

Aceleaşi surse spun că Uioreanu nu semnează un astfel de acord, adică nu recunoaşte, la acest moment, acuzaţiile aduse de DNA.

Fostul ofițer SRI Anca-Elena Albu a folosit şi a permis inculpatului Horea Uioreanu accesul la informaţii ce nu erau destinate publicităţii. Aceste informaţii, al căror obiect erau acţiuni de supraveghere operativă ce-l vizau pe acesta sau alte persoane, erau obţinute cu prilejul îndeplinirii atribuţiilor sale de serviciu. La schimb, Elena Albu dorea ca Uioreanu să o ajute să obțină transferul în cadrul Serviciului de Informații Externe. Unele dintre “informările” ofițerului s-au făcut prin intermediul mamei sale sau a subprefectului judeţului Cluj, Mihnea-Remus Iuoraş.

Preşedintele suspendat al CJ Cluj Horea Uioreanu şi oamenii de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean, reţinuţi de procurorii DNA pentru fapte de corupţie, au fost arestaţi preventiv, în 29 mai, de magistraţii Curţii de Apel Cluj.

M.N.