1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 12:34
No menu items!

Fostul ministru Ion Ștefan, zis Grindă, demisie din grupul PNL. Până acum, 4 parlamentari PNL în minus la vot

spot_img

Deputatul PNL Ion Ștefan, fost ministru al Dezvoltării în cabinetul Ludovic Orban, a demisionat din grupul parlamentar PNL, în semn de protest față de deciziile conducerii partidului și ale președintelui Klaus Iohannis, în privința PNL. Este al treilea parlamentar PNL care se dezafiliază, după senatorul PNL Ovidiu Florean și deputatul PNL Alexandru Kocsis, cu totții făcând parte din echipa lui Ludovic Orban, care a demisionat marți din grupul PNL de la Camera Deputaților.

„Dezamăgirea creată este imensă. Ne-am văzut spulberată munca de ani de zile, aici în Vrancea, dar și în întreaga țară. PNL a fost făcut praf de ambițiile nerealiste ale unor colegi, la îndemnul președintelui. Am promis oamenilor că vom guverna România prin politici liberale, de dreapta, cel puțin 8 ani, iar acum, la nici un an de guvernare, coaliția cu USR este distrusă, pentru a se căuta sprijin la adversarii politici pesediști. Criza guvernamentală a fost creată artificial din ambiții prostești, uitându-se că noi suntem în Parlament, în Guvern sau chiar la Cotroceni trimiși de români, prin vot, nu pentru că am fi beneficiarii unor drepturi speciale”, a anunțat Ion Ștefan pe pagina sa de Facebook.

Alți doi parlamentari, deputatul PNL Alexandru Kocsis și senatorul PNL Ovidiu Iosif Florean au demisionat din grupul parlamentar PNL, miercuri dimineață, şi vor activa ca parlamentari neafliliați.

În acest moment, odată cu plecarea celor 3 parlamentari alături de Ludovic Orban, PNL mai are 130 de voturi în Parlament.

Ludovic Orban și-a anunțat, marți dimineața, în plenul Parlamentului demisia din grupul parlamentar al PNL. El a precizat că nu demisionează încă și din partid și că gestul lui este “o mică formă de protest”: “Nu pot fi părtaș la acest mod de a face politică”.

M. Nedelcu