21.2 C
București
marți, 30 mai 2023 - 11:15
No menu items!

Fostul ministru de interne Petre Tobă, plângere la Parchetul General. Acuză abuz în serviciu la CNATDCU

spot_img

Fostul ministru de interne Petre Tobă a depus, luni, la Parchetul General, o plângere penală împotriva membrilor Consiliului General al CNATDCU care au votat constituirea ultimei comisii tehnice în cazul doctoratului său, dar şi a membrilor acesteia din urmă şi acuză un posibil abuz în serviciu.

Surse judiciare, citate de Antena 3, au precizat că plângerea penală a fost înregistrată, luni, la Parchetul General şi este îndreptată împotriva celor care, din funcţiile de membri ai Consiliul General al Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), au votat la începutul lunii septembrie ca preşedintele să numească o nouă comisie tehnică pentru analiza lucrării de doctorat în cazul lui Petre Tobă, cea de-a patra, respingând raportul de analiză a ultimei comisii tehnice în care se stipula că fostul ministru nu a plagiat în teza sa.

Potrivit acelorași surse, plângerea fostului ministru vizează şi membrii celei de-a patra comisii tehnice, cei care la sfârşitul săptămânii trecute au decis că în teza de doctorat a lui Petre Tobă este vorba de un plagiat „masiv”.

Din ultima comisie tehnică în cazul Petre Tobă, au făcut parte profesorul universitar doctor Adrian Miroiu (SNSPA), Zulean Marian, profesor universitar doctor la Universitatea din Bucureşti, şi cercetatorul ştiinţific doctor Şerban Filip Cioculescu, de la Institutul pentru Studii Politice de Apărare şi Istorie Militară din Bucuresti susțin surse apropiate comisiei, citate de MEDIAFAX.

Fostul ministru de interne vrea ca procurorii să cerceteze dacă s-au respectat prevederile legale şi dacă nu a fost comis un posibil abuz în serviciu referitor la modul în care a fost constituită cea de-a patra comisie tehnică.

Aceleaşi surse au arătat că, în actuala legislaţie, nu este stipulat cadrul legal pentru constituirea unei noi comisii dacă oficialii Consiliului General CNATDCU nu sunt de acord cu verdictul dat de comisia anterioară.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Mirabela Amarandei, a declarat marţi că membrii Consiliului General al CNATDCU au termen, până la orele 24.00, să pronunţe, prin vot electronic, un verdict final în cazul analizei tezei de doctorat a lui Petre Tobă.

Raluca Dan