2.3 C
București
luni, 8 martie 2021 - 2:17

Fostul ministru de Finanțe, Darius Vâlcov, nou dosar penal pentru trafic de influență

Procurorii DNA au stabilit că Darius Vâlcov ar fi cerut 10% din valoarea unui contract acordat de Compania de Apă Olt

valcov

Ancheta a scos la iveală că înainte de semnarea contractului de reabilitare a rețelei de apă și canalizare din două localități din Olt, în primăvara lui 2014, Darius Vâlcov i-a cerut unui om de afaceri 10% din valoarea contractului, pentru ca afacerea să-i fie atribuită acestuia.

Banii au fost pretinși în schimbul intervenţiei suspectului Vâlcov Darius Bogdan pe lângă factori de decizie din cadrul S.C. COMPANIA DE APĂ OLT S.A., astfel încât societatea pe care o reprezenta denunțătorul să încheie acel contract şi să primească banii la timp.

Ulterior, suspectul Vâlcov Darius Bogdan a primit de la omul de afaceri, prin intermediari, suma de 1.700.000 lei, în două tranșe (în luna septembrie 2014 și în luna februarie 2015).

comunicat DNA

Fostul ministru al Finanțelor este arestat preventiv din 2 aprilie în dosarul în care a fost deja trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență, spălare de bani, efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția. Vâlcov este acuzat de DNA că ar fi primit aproximativ 2 milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion.

Astfel, în 2009, afaceristul Theodor Berna l-a contactat pe Darius Vâlcov, primar al municipiului Slatina la acea vreme, și i-a propus ca, în schimbul oferirii sprijinului pentru câștigarea unor licitații pentru obiective din Slatina, orașele Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate.

M.Nedelcu