20.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 16:18

Fostul ministru al muncii Marian Sârbu – aviz pentru postul de prim-vicepreşedinte al ASF

spot_img

Marian Sârbu ar urma să ocupe postul lăsat liber de Daniel Dăianu, susținut de PSD – UNPR – PC pentru un post în board-ul BNR

Marian Sarbu

Fost ministru al muncii din partea PSD şi fost preşedinte UNPR Marian Sârbu a fost avizat luni de comisiile reunite de buget-finanţe din Parlament pentru a prelua poziţia de prim-vicepreşedinte al ASF, în locul lui Daniel Dăianu, care a demisionat din funcţie pentru a candida pe o poziţie în CA-ul BNR.

Marian Sârbu este în prezent membru neexecutiv în Consiliul ASF, iar anterior a ocupat poziţia de preşedinte al Comisiei Naţionale de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Comisiile reunite de buget-finanţe bănci şi comisiile economice l-au avizat pe Cornel Coca Constantinescu pentru o poziţie neexecutivă în Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară, în locul lui Marian Mârzac, care a demisionat recent.

Fostul preşedinte al ASF Dan Radu-Rușanu, omul de afaceri Ilie Carabulea şi Marian Mârzac, fost membru al Consiliului ASF, sunt judecaţi în stare de arest în dosarul “Carpatica”, în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie.

R.D.