6 C
București
luni, 8 martie 2021 - 23:03

Fostul ministru al Dezvoltării, Ion Ștefan “Grindă” și-a impus fostul consilier la șefia Achizițiilor Publice

Noul șef al al Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice este Liviu Bostan, sprijinit și propus în funcțiile publice de conducere de PNL Vrancea, unde conduce fostul ministru al Dezvoltării, Ion Ștefan, poreclit “Grindă” după scandalul construcției casei sale.

Liviu Bostan a fost numit în funcţia de preşedinte ANAP, cu rang de secretar de stat, , printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîțu, înlocuindu-l, astfel, pe Eugen Ştefan-Dorel Cojoacă, eliberat din funcţia de preşedinte al ANAP printr-o altă decizie a premierului, publicată în Monitorul Oficial.

De meserie profesor de matematică, Liviu Bostan a activat, după activitatea din învățământ, în domeniul asigurărilor, atunci când nu a avut funcții publice, sau în paralel. Din 2017 și până în 2019, a fost și inspector de asigurări, și consilier la cabinetul parlamentar al deputatului Ion Ștefan. Când acesta a fost numit ministru al Dezvoltării, l-a urmat, tot în funcția de consilier, la minister, iar când “Grindă” nu a mai fost ministru, l-a propulsat în funcția de președinte al Institutului Național de Administrație, în urmă cu două luni.

Conform declarațiilor de avere și de interese, Liviu Bostan a fost acționar în două SRL-uri din domeniul agricol, având dividende atât din subvențiile APIA, cât și din vânzarea produselor agricole, trecute la venituri.

E. Stan