28 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022 - 14:25
No menu items!

Fostul fotbalist craiovean Costică Ștefănescu s-a sinucis

spot_img
foto: gsp.ro

Fosta legendă a fotbalului românesc Costică Ștefănescu s-a sinucis marți la Spitalul Militar din Capitală, unde era internat pentru tratarea unei boli grave care-l măcina de câțiva ani.

Surse judiciare au precizat pentru Sursa Zilei că fostul fotbalist, în vârstă de 62 de ani, s-a aruncat de la balconul rezervei în care era internat, situată la etajul V al Spitalului Militar. Decesul a fost anunțat printr-un apel la numărul de urgență 112.

Costică Ștefănescu a acuzat probleme medicale în ultimii ani, însă diagnosticul oficial stabilit de medici în cazul său nu a fost făcut public. Apropiații lui sustineau că fostul fotbalist ar avea cancer, dar informația nu a fost confirmată oficial.

Unul dintre simbolurile fotbalului românesc, Costică Ștefănescu a evoluat în cariera sa pentru Steaua, Universitatea Craiova și FCM Brașov. Supranumit „Ministrul Apărării”, Ștefănescu are în palmares trei titluri de campion și alte cinci Cupe ale Romaniei. A jucat de 66 de ori pentru echipa națională a României. În perioada 1994 – 1998, Costică Ștefănescu a fost secund al lui Anghel Iordănescu la lotul național, iar până la finele lui 2012 a antrenat în liga secundă din Qatar, la Al-Shamal.

Andrei Tudor