8.6 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 11:21

Fostul director CFR Alexandru Noapteș rămâne fără 1,5 milioane de euro

spot_img

ÎCCJ a respins recursul declarat de Alexandru Noapteș împotriva deciziei Curții de Apel, care constatase că o parte din averea fostului șef al CFR nu se poate justifica

noaptes

DECIZIA Nr.4795/11.12.2014. Admite excepţia nulităţii recursului invocată din oficiu. Constată nul recursul declarat de Noapteş Alexandru, Noapteş Cristina Manuela şi Noapteş Irina Diana împotriva sentinţei civile nr.1604 din 15 mai 2013 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a de contencios administrativ şi fiscal. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 11 decembrie 2014.

decizie Înalta Curte de Casație și Justiție

Decizia de confiscare vine în urma unei anchete a Agenției Naționale de Integritate, care a constatat, în 2011, că Alexandru Noapteș nu poate justifica o mare parte din averea sa. Astfel, ANI a cerut confiscarea sumei de 9,8 milioane lei (aprox. 2,7 milioane euro), reprezentând venituri nejustificate, dobândite în perioada 2005-2007.

Cimisia de Cercetare a Averii din cadrul Curții de Apel București a decis, în mai 2013, că fostul șef de la CFR Călători nu poate justifica 6,3 milioane de lei, mai puțin ca în raportul ANI.

Magistrații au motivat că rapoartele ANI privind bunurile și conturile familiei Noapteș s-au confirmat în instanță, adică soții Noapteș au făcut achiziții de imbile scumpe și mașini de lux, au avut cheltuieli extravagante pe care nu și le permiteau din veniturile lor.

La rândul său, Noapteș a declarat judecătorilor că era vorba despre sume de bani pe care le avea dinainte de 2005, când a fost numit director general la CFR Călători, sume care proveneau din firmele pe care le administra familia sa.

Irina Diana Noapteș, fiica lui Alexandru Noapteș, care apare și în recursul declarat la ÎCCJ ca parte, este căsătorită cu Andrei Hrebenciuc, fiul fostului deputat Viorel Hrebenciuc. Cei doi sunt arestați preventiv în dosarul retrocedărilor ilegale de la DNA Brașov.