Fostul director al Agenției Antidoping din Rusia a murit la două luni după ce a demisionat

Fostul director executiv al Agentiei ruse Antidoping (RUSADA), Nikita Kamaiev (50 ani), a încetat din viață la două luni după ce demisionat din această funcție, în urma imensului scandal de dopaj care i-a vizat pe atleții ruși.

Potrivit agenției Inter-TASS, care îl citează pe fostul director general al RUSADA, Ramil Habriev, cauza probabilă a morții lui Kamaiev ar fi un atac de cord.

“Din păcate, Nikita a decedat. Se pare că a suferit o criză cardiacă”, a declarat Habriev. Acesta a adăugat că nu știe dacă Nikita Kamaiev s-a mai confruntat cu probleme cardiace în trecut.

Instalat la conducerea RUSADA în 2011, Kamaiev a demisionat în decembrie 2015, în același timp cu trei alți principali responsabil ai Agenției ruse Antidoping, fiind acuzat că ar fi ajutat la disimularea a trei cazuri pozitive ale unor atleți ruși. El a încetat din viață duminică, după ce i s-a făcut rau în timp ce schia, potrivit lui Habriev.

La începutul lunii noiembrie, o comisie independentă de anchetă, mandatată de Agenția Mondială Antidoping (AMA), a publicat un raport care scotea în evidență un dopaj organizat în atletismul rus. Puternic implicată în acest proces, potrivit raportului, RUSADA și-a pierdut acreditarea la Agenția Mondială Antidoping în urma acestui scandal, la fel ca și laboratorul antidoping de la Moscova.

R.D.

NICIUN COMENTARIU