11.5 C
București
luni, 20 mai 2024 - 8:11
No menu items!

Fostul deputat PSD Mugurel Surupăceanu – 7 ani de închisoare cu executare

spot_img

Surupaceanu (2)

Fostul deputat PSD Mugurel Surupăceanu a fost condamnat la 7 ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani şi 6 ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu, în dosarul „Buldotancul”. Potrivit sentinței pronunțate de Tribunalul Gorj, pe fond, Surupăceanu va executa pedeapsa cea mai grea, respectiv de 7 ani. Alături de fostul deputat, a mai fost condamnat şi fostul director general al CE Turceni, Dumitru Cristea, pentru spălare de bani şi abuz în serviciu contra intereselor publice.

Procurorii i-au acuzat de achiziţionarea, cu încălcarea prevederilor legale şi la un preţ supraevaluat, a unui utilaj – un buldozer-tanc – nefolositor şi uzat.
Dosarul s-a aflat, iniţial, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar, după ce Surupăceanu a demisionat, atât din Camera Deputaţilor, cât şi din PSD, dosarul a fost trimis la Tribunalul Gorj.
Conform rechizitoriului, societatea deţinută de Mugurel Surupăceanu a cumpărat un buldotanc defect de la o firmă din Ucraina, buldotancul fiind ulterior revândut Complexului Energetic Turceni. Prejudiciul a fost estimat de procurori la 800.000 de lei.
Înaintea alegerilor din decembrie 2012, Surupăceanu a renunţat să mai candideze pentru un nou mandat de deputat, acuzând că nu a mai fost validat de filiala PSD Gorj pentru că Victor Ponta a dat „ordin” să se voteze contra candidaturii sale.

Andrei Tudor