15.9 C
București
luni, 27 septembrie 2021 - 3:46

Fostul deputat Mihail Boldea a fost pus în libertate

spot_img

mihail-boldea

Fostul deputat Mihail Boldea a părăsit în noaptea de vineri spre sâmbătă Penitenciarul Galați, după ce magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au respins recursul procurorilor DIICOT și au confirmat decizia Curții de Apel Iași ca acesta să fie judecat în libertate cu interdicția de a nu părăsi țara fără încuviințarea instanței.

Fostul deputat se afla în detenție din martie 2012, când a fost arestat la cererea procurorilor gălățeni ai DIICOT.

Boldea este acuzat că, alături de alte 22 de persoane, a participat la formarea unui grup infracțional, care era specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale și uz de fals. Ei identificau terenuri și imobile situate în zone centrale ale municipiului Galați, proprietatea Consiliului Local Galați sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate în vederea confiscării speciale în cauze penale, pe care le treceau în proprietatea altor membri ai grupului.

Ei au folosit hotărâri judecătorești falsificate sau pronunțate în baza unor acte false, respectiv hotărâri arbitrale, pronunțate în fals.

Membrii grupării înstrăinau ulterior imobilele către terțe persoane, cumpărători de bună credință, modalitate în care obțineau beneficii financiare substanțiale.

Prejudiciul cauzat depășește suma de un milion de euro, prin raportare la un număr de nouă imobile.

Totodată, Mihai Boldea este cercetat într-un alt dosar instrumentat de DNA, în care statul a fost prejudiciat de aproximativ 22 milioane euro.

A.V.