2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 21:43
No menu items!

Fostul deputat Luminiţa Iordache, trimisă în judecată pentru conflict de interese

spot_img

Iordache_Luminita

Fostul deputat Luminiţa Iordache a fost trimisă în judecată, luni, de procurorii Parchetului General, care o acuză de conflict de interese, întrucât în perioada 2009-2012 şi-a angajat fiica la biroul său parlamentar.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a Luminiţei Iordache, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului General.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Luminița Iordache, în calitate de deputat în Parlamentul României, a propus angajarea fiicei sale pe post de referent în cadrul biroului său parlamentar şi a avizat contractul individual de muncă al acesteia, din februarie 2009 până la sfârşitul mandatului. Fiica Luminiţei Iordache ar fi obţinut astfel 18.763 de lei, sumă plătită din bugetul Camerei Deputaţilor.

Dosarul va fi judecat de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

În noiembrie anul trecut, Agenţia Naţională de Integritate a cerut Parchetului General să facă verificări în cazul Luminiţei Iordache, după ce a constatat că aceasta a fost în conflict de interese.

Luminiţa Iordache, deputat în mandatul 2008-2012, a fost în PSD până în aprilie 2010, ulterior trecând la UNPR.

R.D.