36.1 C
București
miercuri, 28 iulie 2021 - 14:21

Fostul deputat Cristian Rizea a rămas fără cetățenie moldovenească

spot_img

Fostul deputat Cristian Rizea, condamnat definitiv în urmă cu un an și jumătate, a rămas, marți, fără cetățenie moldovenească, potrivit unei decizii semnate de președintele Igor Dodon și publicate în Monitorul Oficial din Moldova. În actele moldovenești pe Rizea îl chema Mihai Cristian Luigi.

Într-o reacție pe Facebook, fostul parlamentar susține că va contesta decizia în instanța din Chișinău.

„Dragi Romani infractorii pe care ii devoalez au platit milioane de euro mafiei politice din Moldova condusa de Igor Dodon si Vladimir Plahotniuc pentru a imi retrage in mod abuziv cetatenia Republicii Moldova ! Ma voi lupta in instanta aici la Chisinau si sper cu ajutorul vostru si al lui Dumnezeu sa pot reusi ! Adevarul Invinge Intotdeauna!” este mesajul lui Rizea.

Avocatul lui Cristian Rizea arată că extrădarea este posibilă la acest moment, dar discuțiile despre această procedură judiciară sunt „premature”. “Este prematur să discutăm despre iminența unei extrădări, însă îmi exprim convingerea ca procedurile în cazul domnului Rizea Cristian vor fi respectate cu strictețe.

Cazul Mazăre a reprezentat un semnal de alarmă și a născut câteva întrebări privind determinarea autorităților de a proceda confrom normelor interne si Convențiilor”, spune în exclusivitate pentru STIRIPESURSE avocatul Alexandru Morărescu.

Acesta indică faptul că ar exista riscuri pentru clientul său în cazul în care ar reveni în țară benevol sau adus pe calea judiciară.

„Cu prioritate, eforturile apărării vor fi concentrate pe asigurarea protecției vieții domnului Rizea Cristian, in situația în care acesta va ajunge în țară.

Exista temeri justificate ca viata acestuia este in pericol, astfel incat s-ar impune luarea unor masuri speciale de protectie.

El va trebui sa execute o pedeapsa ca urmare a unei hotarari penale definitive, nu sa plateasca cu viata pentru pozitia publica pe care a adoptat-o in ultimul an.

Indiferent ce cred unele capete infierbantate, Romania este un stat de drept in care viata reprezinta valoarea suprema”, spune Avocatul Alexandru Morărescu, în exclusivitate pentru STIRIPESURSE.