4 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 0:59
No menu items!

Fostul deputat Ciprian Luca, declarat incompatibil de ANI

spot_img

Fostul deputat Ciprian Luca, declarat incompatibil de ANI
foto: aradon.ro

Fostul deputat PSD Ciprian Florin Luca a fost declarat în stare de incompatibilitate de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI), deoarece acesta a deţinut simultan cu calitatea de parlamentar şi funcţia de administrator la o societate comercială.

Ciprian Luca s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 decembrie 2008 – 20 decembrie 2012, întrucât a deţinut simultan atât calitatea de deputat, cât şi funcţia de administrator al SC Mibak SRL, precizează un comunicat al ANI.

Astfel, Ciprian Luca nu a respectat dispoziţiile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora calitatea de deputat este incompatibilă cu funcţia de administrator la societăţile comerciale.

Ciprian Florin Luca a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris, însă ANI precizează că acesta nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Potrivit prevederilor legale, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

A.V.