20.2 C
București
vineri, 18 iunie 2021 - 12:15

Fostul consilier personal al lui Sorin Oprescu – 4 ani de închisoare

spot_img

Fostul consilier personal al lui Sorin Oprescu, Solomon Wigler a fost condamnat, joi, la patru ani de închisoare cu executare, sub acuzația de trafic de influență. Decizia magistraților Curții de Apel București (CAB) este definitivă.

Solomon Wigler va fi încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Rahova.

În fața instanței, avocatul lui Wigler le-a cerut clemență judecătorilor și a precizat că anchetatorii DNA i-ar fi cerut clientului său să-și denunțe fostul șef, dar acesta a preferat să dea în vileag trei consilieri generali cu care ar fi împărțit șpăgile primite de la diferiți oameni de afaceri, pentru intervenții la primărie. Chiar înainte de finalul procesului, Solomon Wigler a depus într-un cont bancar 154.000 de euro, pe care statul îi poate confisca.

CAB a respins însă apelul declarat de Wigler și a menținut decizia dată în noiembrie 2015 de Tribunalul București, majorându-i însă pedeapsa de la un an și patru luni la 4 ani de închisoare.

De asemenea, instanta a dispus confiscarea de la Solomon Wigler a sumei de 154.000 euro, fiind menținut sechestrul asigurător asupra unui imobil din sectorul 1 al Capitalei, asupra a două spații comerciale din sectorul 3, a unui apartament și a două autoturisme BMW X3 și Audi Q5.

Dosarul în care Solomon Wigler a fost condamnat este disjuns din cel în care a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare cu executare, tot pentru trafic de influenţă, respectiv pentru că ar fi luat 204.000 de euro pentru intervenţii în aprobarea unor Planuri Urbanistice Zonale.

În iunie 2015, la trimiterea primului dosar în judecată, procurorii au dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor faţă de Solomon Wigler în legătură cu pretinderea şi primirea sumei de 25.000 euro de la o persoană, martor denunţător în cauză, pe care ar fi asigurat-o că ar avea influenţă asupra primarul general al Capitalei, în vederea eliberării unei autorizaţii de construire a unui sens giratoriu pentru două supermarket-uri.

Tribunalul Bucureşti a înregistrat pe 19 noiembrie 2015 cel de-al doilea dosar al lui Solomon Wigler, a început judecarea cauzei în 10 decembrie şi a pronunţat sentinţa după o lună, respectiv în 14 ianuarie 2016.

În primul dosar, în care este acuzat tot de trafic de influenţă, Solomon Wigler a fost condamnat, pe 19 noiembrie 2015, de Tribunalul Bucureşti, la patru ani de închisoare cu executare. Instanţa a dispus atunci şi confiscarea specială a 154.000 de euro de la Wigler, sumă obţinută prin săvârşirea infracţiunii.

R.D.