4.6 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 4:57

Fostul consilier al lui Sorin Oprescu, 4 ani cu executare și 154.000 euro confiscați

spot_img

Solomon Wigler, fostul consilier al lui Sorin Oprescu, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 4 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat că a luat 204.000 de euro pentru intervenţii în aprobarea unor Planuri Urbanistice Zonale.

Intervenţiile fostului consilier al primarului geeral al Capitalei erau pentru aprobarea unor Planuri Urbanistice Zonale necesare construirii a trei supermarketuri.

Potrivit DNA, în perioada mai-iunie 2012 – mai 2015, Solomon Wigler, în calitate de consilier personal al primarului general al Capitalei, a pretins, în mai multe rânduri, 230.000 de euro şi a primit, în mai multe tranşe, 179.000 de euro de la un o persoană (martor denunţător în cauză), promiţând că va interveni la funcţionari din aparatul administrativ al edilului şi la consilieri din Consiliul General al Municipiului Bucureşti, pentru iniţierea şi votarea unor proiecte de hotărâre care vizau aprobarea unor planuri urbanistice zonale necesare edificării a trei supermarketuri în Bucureşti şi acceptarea unei donaţii de către Primăria Capitalei.

După primirea celor 179.000 de euro, în patru tranşe, respectiv înainte şi după votarea hotărârilor respective, Solomon Wigler a fost prins în flagrant, în timp ce primea alţi 25.000 de euro, din diferenţa de 51.000 de euro de la suma pretinsă.

În decizia de condamnare a Tribunalului Buucrești se specifică și confiscarea specială a 154.000 de euro de la Solomon Wigler, sumă obţinută prin săvârşirea infracţiunii. De asemenea, magistraţii au constatat că suma de 25.000 de euro a fost recuperată de la fostul consilier al lui Oprescu, cu ocazia prinderii în flagrant.

Fostul consilier este în arest la domiciliu, măsură care va fi menținută și pe perioada următoare, până la o decizie definitivă. Sentința dată de TMB poate fi atacată cu apel, atât de procurorii DNA, cât și de avocații lui Wigler. Totodată, lui Wingler i-a fost interzis, pe durata executării pedepsei şi încă 5 ani după executarea acesteia, dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii; dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi cel de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.