4.4 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 12:15
No menu items!

Fostul consilier al lui Dan Nica, trimis în judecată pentru falsuri, se vrea la Cotroceni

spot_img

Biroul Electoral Central ia în calcul invalidarea candidaturii acestuia, deoarece există suspiciuni în privința semnăturilor prezentate

Amaritei Mirel

Trimis în judecată pentru falsuri comise în perioada în care era secretar de stat la Ministerul Comunicațiilor, în mandatul lui Dan Nica (căruia i-a fost și consilier personal) și urmărit penal de DNA în dosarul “Realitatea”, Mircea Mirel Amariței, liderul partidului Prodemo, s-a înscris în cursa electorală pentru Palatul Cotroceni.

Surse din cadrul Autorității Electorale au precizat pentru Sursa Zilei că Biroul Electoral Central ia în calcul acum invalidarea candidaturii acestuia – depusă, marți, în ultimele ore ale ultimei zile în care mai erau acceptate înscrieri de candidaturi. Motivul: deși s-a lăudat că a strâns și a depus 226.815 semnături, s-a semnalat că în mai multe bibliorafturi sunt doar două tipuri de scrisuri şi, prin urmare, există suspiciuni cu privire la autenticitatea lor.

Cumnatul controversatului afacerist Maricel Păcuraru, gălățeanul Mircea Mirel Amariței este avocat de profesie. Sursa Zilei a relatat însă pe larg despre ascensiunea sa în politică, după ce i-a fost consilier PSD-istului Dan Nica în perioada în care acesta era ministru al comunicațiilor, în instituțiile statului (a deținut inclusiv funcția de secretar de stat în mandatul aceluiași Dan Nica la Comunicații) și în afaceri, multe dintre ele derulate tot cu instituții de stat, în principal cu Poșta Română.

CITEȘTE ȘI: Fostul consilier personal al lui Dan Nica, acuzat de falsuri într-un dosar cu Poșta Română

CITEȘTE ȘI: Cum îl ajută DNA pe Sorin Ovidiu Vîntu să-şi reclădească imperiul financiar de după gratii

CITEȘTE ȘI:

Raluca Dan