24.4 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 20:30
No menu items!

Fostul comisar general al Gărzii Financiare, Sorin Florea și fostul pilițist DNA Emil Manolachi, condamnați

spot_img

Sorin Florea a fost condamnat la 2 ani și 8 luni, iar Emil Manolachi, la 6 ani și 8 luni de închisoare, dar deciziile nu sunt definitive

sorin florea

DNA i-a trimis în judecată pe cei doi la sfârșitul lunii mai, pentru că ofițerul de poliție judiciară le-a furnizat mai multor persoane informații din dosare. Astfel, în circuitul format din Ciprian Fronea – Sorin Florea – Eduard Tomescu, polițistul de la DNA le-a dezvăluit conținutul denunțului care a stat la baza înregistrării unui dosar penal, precum și filajele, interceptările dispuse de instanță și planul de anchetă al procurorului în acel caz.

Prin aceste acţiuni, inculpatul Manolachi Dan Emil a urmărit să obţină pentru sine bunuri necuvenite în valoare de 250 de lei, precum şi ca autorul infracţiunii de corupţie să evite prinderea în flagrant delict. Acţiunile desfăşurate de inculpatul Manolachi Dan Emil au condus la îngreunarea cercetărilor şi, implicit, la acel moment, la obţinerea de foloase necuvenite pentru altul, reprezentând obiectul infracţiunii de corupţie, şi anume suma de 200.000 de euro.

rechizitoriul DNA

Ciprian Mihail Fronea, fost comisar-şef al Gărzii Financiare – Secţia Constanţa, bănuit de comiterea infracţiunilor concurente de complicitate la infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi favorizarea făptuitorului, a fost condamnat și el la 2 ani si 8 luni de închisoare cu executare.

Cel de-al patrulea inculpat al cauzei, Eduard Cristian Tomescu, fost comisar în cadrul Gărzii Financiare – Comisariatul General, s-a ales tot cu 2 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.

Ex-polițistul DNA Emil Manolachi este judecat într-un alt dosar, alături de Valentin Preda, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor şi fost consilier al primarului Radu Mazăre.