10.3 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 21:42

Fostul adjunct de la „Crimă Organizată”, arestat pentru că a contactat un martor

spot_img

Fostul director adjunct al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, Constantin Bolboșanu, a fost arestat, după ce procurorii au constatat că a încercat să influențeze ancheta, luând legătura cu un martor, deși avea interdicție expresă în acest sens, prin controlul judiciar ce i-a fost impus.

Instanța a admis, la 23 martie, propunerea procurorilor privind înlocuirea controlului judiciar cu măsura arestării preventive, iar Bolboșanu a contestat decizia judecătorilor. Instanța de apel a respins, luni, contestația și a dispus punerea în aplicare a mandatului de arestare.

Propunerea de arestare preventivă a fost formulată ca urmare a faptului că, în cursul lunii martie 2016, „Constantin Bolboşanu a contactat o persoană ce urma să fie audiată ca martor în cauză a informat-o în amănunt despre probele relevante administrate în cauză, despre conţinutul declaraţiilor sale şi ale martorilor (omiţând adevărul în unele situaţii) şi a indicat persoanei respective ce să declare în cazul în care va fi audiată de procurori”, informează DNA.

Potrivit procurorilor, în perioada martie – septembrie 2007, Constantin Bolboşanu „a primit printr-un intermediar, de la un om de afaceri, cu titlu de mită, echivalentul în lei al sumei de 110.000 euro, pentru a-i asigura acestuia din urmă protecţie din partea organelor de cercetare penală, dar şi pentru a se dispune soluţii favorabile în dosarele penale în care era cercetat”. În aceeaşi perioadă, cu o parte din această sumă de bani, intermediarul i-a achitat mai multe lucrări de construcţii la imobilul lui Bolboșanu şi două excursii în Turcia, respectiv Spania. „Protecţia promisă de inculpat a fost una reală, omul de afaceri respectiv nefiind deranjat”de nici un organ cu atribuţii în domeniu, deşi desfăşura activităţi de comerţ cu legume-fructe, aşa-zisele controale efectuate fiind pur formale”, spun procurorii.

Andrei Tudor