4.6 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 18:26
No menu items!

Fostul șef al Poliției Balș, înjunghiat de o subalternă care susține că acesta a violat-o

spot_img

Fostul șef al Poliției Balș, înjunghiat de o subalternă

O poliţistă din Balş, însărcinată în cinci luni, şi fostul său superior au ajuns la spital, miercuri după-amiază, după ce femeia, care susţine că poliţistul a violat-o în trecut, l-a înjunghiat de mai multe ori în abdomen.

Consiliul de Disciplină al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Olt va face verificări în acest caz. Incidentul are loc la aproximativ două săptămâni după ce întreaga conducere a IPJ Olt a fost demisă din cauza numeroaselor nereguli și abuzuri descoperite de Corpul de Control al ministrului Mircea Dușa.

Potrivit IPJ Olt, comisarul Gheorghe Barbu, din cadrul Secţiei de Poliţie Balş, a fost înjunghiat de mai multe ori în abdomen de Melania Renghea, în vârstă de 27 de ani. Femeia a lucrat în cadrul Secţiei Balş, comuna Bobiceşti, aflată în subordinea comisarului Barbu, iar în urmă cu câteva luni a cerut şi a obţinut mutarea la Secţia de Poliţie din localitatea olteană Brâncoveni.

Primele investigații au arătat că, miercuri după-amiază, femeia a mers cu autoturismul său în Morunglav, localitatea de domiciliu a fostului său şef, şi, sub pretextul că vrea să îi transmită un mesaj, l-ar fi chemat pe acesta în mașina sa şi l-ar fi înjunghiat de mai multe ori în abdomen.

Soţul poliţistei, Relu Renghea, susţine că aceasta ar fi fost violată în trecut de către comisarul Gheorghe Barbu, la acea vreme şeful poliţistei. Bărbatul spune că a aflat toată povestea abia pe 22 decembrie şi că și-a încurajat soția să depună plângere împotriva comisarului Barbu pe 24 decembrie, la DIICOT Craiova.

“Ieri (miercuri), nevastă-mea mi-a zis că se duce până la farmacie. Nu ştiu cum s-au întâlnit, dar am înţeles că a încercat din nou să o violeze, i-a smuls geaca de pe ea, care acum e probă, şi am aflat că l-ar fi înjunghiat cumva, dar nu ştiu cu ce”, a declarat Relu Renghe.

Poliţia nu confirmă declarațiile bărbatului, însă susţine că va ancheta cazul nu doar din perspectiva atacului femeii.

“S-a declanşat cercetarea prealabilă şi a fost sesizat şi Consiliul de Disciplină, care va ancheta cazul. Ambii au fost duşi la spitalul din Slatina, pentru îngrijiri medicale. Bărbatul va fi tratat pentru plăgile tăiate, iar femeii i se va acorda consultaţie de specialitate, pentru că este însărcinată în luna a cincea. După ce se vor stabiliza, vor fi audiaţi”, a declarat Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

“Este vorba despre un poliţist cu multiple plăgi înjunghiate în zona abdomenului inferior. Nu prezintă risc vital, însă va mai rămâne sub supravegherea medicilor”, a explicat, la rândul său, Florin Iordache, managerul Spitalului de Urgenţă din Slatina.

Poliţistul Gheorghe Barbu a mai intrat în atenţia presei în martie 2010, când a fost filmat în timp ce consuma băuturi alcoolice, după care a plecat la volanul unei maşini. Barbu a fost oprit atunci de un coleg poliţist care se afla într-o razie, însă a fugit pe câmp. El a fost cercetat de colegii săi pentru sustragerea de la recoltarea de probe biologice, însă nu a fost sancţionat. Mai mult, la scurt timp după incident, a fost promovat în funcția de șef al Secției Poliției Rurale Balș.

R.D.