3.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 9:32
No menu items!

Fostul șef al Jandarmeriei, Costică Silion – 3 ani de închisoare

spot_img

Decizia este definitivă dar instanța a suspendat executarea pedepsei

Silion Costica

Fostul șef al Jandarmeriei Române, Costică Silion, a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la 3 ani de închisoare cu suspendare, în dosarul privind reîncadrarea în funcție a unui subofițer care fusese trecut în rezervă din Poliția Română pentru motive disciplinare. Decizia este definitivă.

Costică Silion a primit 3 ani închisoare pentru uz de fals, 6 luni pentru omisiune a sesizării organelor judiciare, 3 ani închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, 6 luni închisoare pentru fals intelectual, urmând ca el să execute pedeapsa cea mai mare, respectiv 3 ani închisoare, dar cu suspendarea executării pedepsei.

De asemenea, instanța a condamnat, în același dosar, tot la 3 ani închisoare cu suspendare, alți membri din fosta conducere a Jandarmeriei Române: Ion Crânguș (adjunctul lui Costică Silion), Costică Neculai (fost șef al Direcției de Management și Resurse Umane), Doru Chilibon (fost șef al Serviciului de Recrutare Personal), Iulian Lixandru (fost Șef al Bazei de Administrare și Deservire a Inspectoratului General), Traian Mihai (șef Birou Management Resurse Umane), Dan-Ștefan Rusu (fost locotenent IGJR).

Aceeași pedeapsă au primit-o și Mircea Nițoi (subofițer în cadrul Biroului Management Resurse Umane) și Paul Pânișoară (subofițer în cadrul UM 0260 București).

Costică Silion, chestor general de poliție (fost general IGJR) și Ion Crînguș, general maior (în rezervă) au fost trimiși în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, obținând un avantaj patrimonial, fals intelectual, uz de fals și omisiunea sesizării organelor judiciare.

Andrei Tudor