1.9 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 22:56
No menu items!

Fostul șef al DGA, Ionel Georgescu, din dosarul baronului Duicu în cel al lui Hrebenciuc

spot_img

Fostul şef al Direcţiei Generale Anticorupţie din Ministerul de Interne, comisarul şef Ionel Georgescu, este audiat la DNA

Georgescu Ionel_SZ 2

Ionel Georgescu, care acum este angajat al Direcției de Integritate din ANAF, nu a vrut să dea declarații despre audierea sa, în ce calitate a fost chemat.

În stenogramele din dosarul de trafic de influență al lui Viorel Hrebenciuc, procurorii au arătat că liderul PSD a aflat detalii despre mandatele sale de interceptare prin intermediul unui ofițer de poliție judiciară. Polițistul respectiv, se spune în referat, era în legătură directă cu generalul în rezervă Dumitru Iliescu, fost șef al SPP, cu care se întâlnise Viorel Hrebenciuc.

Ionel Georgescu a mai apărut și în dosarul baronului de Mehedinți, Adrian Duicu. Conform procurorilor care au cerut arestarea lui Duicu, Ionel Geogescu a fost cel care a încercat să dea mai departe CV-ul Elisabetei Ponea, astfel încât să fie angajată în DNA. În rechizitoriul procurorilor DNA se arată că Ionel Georgescu, subsecretar de stat în MAI, originar din Mehedinţi, este în anturajul lui Adrian Duicu şi este cel care s-ar fi ocupat ca CV-ul lui Adrian Duicu să ajungă unde „trebuie”.