10.1 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 17:36
No menu items!

Fostul șef al CNAS, Lucian Duță, audiat la DNA

spot_img

Fostul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duţă, a fost audiat, marți, la DNA. El a dat declaraţii în dosarul deschis în urma unei sesizări făcute de Corpul de Control al premierului. Alături de Lucian Duţă, alţi zece foşti directori şi vicepreşedinţi ai CNAS au mai fost chemaţi la audieri în acest caz, informează Money TV.

Însoţit de avocatul său, Lucian Duţă a petrecut peste o oră în faţa procurorilor anticorupţie. La ieşire, fostul preşedinte al CNAS a spus că a fost chemat pentru audieri într-un dosar care îl vizează pe el, dar şi pe alţi foşti reprezentanţi ai Casei.

Dosarul a fost deschis la finalul anului trecut, după ce Corpul de control al prim-ministrului Victor Ponta a depus o sesizare. Acuzaţiile: management defectuos.

Reprezentanţii Corpului de control spun că nu au fost încasate venituri de 189,7 mil de lei, reprezentând contribuţii tremestriale. Perioada în care a fost calculată această pagubă este 2009-2011.

Duţă declara atunci că sesizarea nu se referă la contribuţii de sănătate care se colectează de la angajator, ci la colectarea taxei clawback de la producătorii de medicamente.