-2.3 C
București
duminică, 23 ianuarie 2022 - 2:12
No menu items!

Fostul șef al ANI, Horia Georgescu, trimis în judecată în dosarul ANRP

spot_img

Horia Georgescu, parlamentarii Theodor Nicolescu şi Marko Attila și alte 9 persoane au fost trmise în judecată, în dosarul în care sunt acuzaţi de DNA că au aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate la ANRP

horia-georgescu-dna 2

Procurorii DNA au stabilit că 8 dintre membrii Comisiei de Despăgubiri a ANRP, printre care Horia Georgescu, Marko Attila, Theodor Nicolescu și Remus Baciu, au emis, în 2008, în cazul a 3 dosare, titluri de despăgubire, pe baza unor rapoarte de evaluare supraevaluate. Astfel, cesionarii de drepturi litigioase au câștigat sume mari de bani. Prejudiciul adus statului, spun anchetatorii,  este de 84.588.304 euro (304.837.796 lei).

Patru evaluatori au fost trimiși și ei în judecată în acest dosar, pentru complicitate la abuz în serviciu.

Pentru parlamentarul Theodor Nicolescu, procurorii au stabilit că între 2007-2008, atunci când era vicepreședintele ANRP, a cerut de la 3 persoane un procent de 5% din acâiunile pe care acestea urmau să le primească  în urma conversiei titlurilor de despăgubire din dosarele ANRP.

În cauză s-a dispus sechestru asigurator asupra sumelor de bani şi bunurilor aparţinând inculpaţilor Zaarour Ingrid, Iuoraş Mihnea-Remus, Marko Attila-Gabor, Popa-Mocanu Ingrid-Luciana, Canangiu Constantin-Cătălin, Nicolescu Theodor-Cătălin, Georgescu Horia, Vişoiu Gheorghe şi Drulă Dorin Cornel şi confiscarea specială a sumei de 6.200.000 lei de la inculpatul Nicolescu Theodor Cătălin şi a sumei de 10.000 euro de la inculpatul Hanu Alexandru Florin, provenite din săvârşirea infracţiunilor de luare de mită. Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu propunerea de a se menţine măsurile preventive şi asiguratorii luate în cursul urmăririi penale.

comunicat DNA