1.3 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 2:32
No menu items!

Fostul şef CNAS spune că i-a fost înscenat un furt de milioane

spot_img

Fostul şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate în timpul guverării PDL, Lucian Duţă, susţine că raportul corpului de control al premierului Ponta conţine numai minciuni despre activitatea sa în CNAS şi că şeful corpului a făcut personal presiuni asupra angajaţilor Casei de Sănătate pentru a-i forţa să dea declaraţii împotriva sa.

” Şeful corpului de control (Ion Lazăr, n.r.) e un fost procuror, coleg cu dl Ponta şi e obişnuit cu asemenea proceduri. (…) S-au făcut presiuni foarte mari să se spună lucruri împotriva mea”, a declarat el. Duţă a mai acuzat că acel raport a fost gata de acum două luni, dar a fost dat publicităţii abia zilele acestea pentru că e campanie electorală.

Lucian Duţă afirmă că e sigur că va rezulta din documente că nu a făcut nimic ilegal. El a adăugat că are încredere în procurorii de la DNA, că vor descoperi adevărul.

”Acești domni care au elaborat acest control vor răspunde în justiție” a mai spus el, menționând că îl va acționa în judecată pe actualul președinte al CNAS (Doru Bădescu, n.r.).

”Cei care au scris acest raport, atunci când se va dovedi că nu este decât o imensă minciună, vor răspunde juridic. (…) Cei din CNAS trebuie să răspundă în faţa procurorilor de ce au minţit” a mai spus fostul șef CNAS.

Din cauza modului defectuos în care fostul preşedinte al C.N.A.S. şi fostul ministru al Sănătatii şi-au exercitat atribuţiile privind colectarea aşa numitei taxe claw-back nu au fost incasate venituri in suma totala de 189.763.842,03 lei, între trimestrul 4 din 2009 şi trimestrul 3 din 2010. ,,Din cauza modului defectuos în care reprezentanţii C.N.A.S. şi ai Ministerului Sănătăţii şi-au exercitat atribuţiile de serviciu privind realizarea unei evidente a plătitorilor contribuţiei trimestriale, stabilirea şi notificarea contribuţiilor datorate, urmărirea încasării veniturilor la bugetul statului prin bugetul Ministerului Sănătăţii şi aplicarea sancţiunilor legale pentru neîndeplinirea obligaţiilor de plată de către contribuabili nu au fost încasate venituri în suma totală de 189.763.842,03 lei, reprezentând contribuţii trimestriale aferente perioadei trimestrul IV 2009 – trimestrul III 2011 (octombrie 2009-iulie 2010, n.r.). Această sumă constituie pagubă la bugetul statului, prin bugetul Ministerului Sănătăţii”, se arată în comunicatul de presă.