2.8 C
București
sâmbătă, 3 decembrie 2022 - 8:48
No menu items!

Fostul şef al Direcţiei Silvice Cluj, condamnat la închisoare cu suspendare pentru luare de mită

spot_img
Fostul şef al Direcţiei Silvice Cluj, condamnat la închisoare cu suspendare pentru luare de mită
foto: monitorulcj.ro

Fostul şef al Direcţiei Silvice Cluj, Traian Mariş, acuzat că a cerut bani unor pădurari pentru a le asigura păstrarea locurilor de muncă, a fost condamnat marţi de Tribunalul Cluj, la trei ani şi zece luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, decizia nefiind însă definitivă.

Întrucât la ultimul termen din proces Mariş şi-a recunoscut faptele, cazul a fost judecat în procedură simplificată.

Astfel, Traian Mariş a fost condamnat la trei ani şi zece luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită.

În acelaşi dosar, Valentin Mariş, cel care i-a dat lui Traian Mariş banii adunaţi de la pădurari, a fost condamnat la doi ani şi zece luni de închisoare cu suspendare, pentru dare de mită.

Potrivit rechizitoriului, în 15 aprilie Traian Mariş, în calitate de director al Direcţiei Silvice Cluj, a primit de la Valentin Mariş suma de 10.000 de lei, provenită de la acesta şi de la alţi doi pădurari (denunţători în cauză), pentru ca, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, să îi asigure lui Valentin Mariş păstrarea locului de muncă şi să avizeze favorabil controalele făcute bianual la cantonul acestuia, precum şi pentru a nu dispune sancţionarea celorlalţi pădurari pentru presupuse nereguli în activitatea lor.

Decizia Tribunalului Cluj nu este definitivă, putând fi atacată în 10 zile de la pronunţare, însă Traian Mariş urmează să fie eliberat din arest.

Lucian Mera